VLC

Vandaag en gisteren heeft de JAC haar jaarlijkse presentaties gehouden op het VLC in Mijdrecht en Vinkeveen. De JAC heeft in een korte presentatie de mogelijkheden van jongeren in de gemeente uitgelegd. Via welke wegen kunnen jongeren zich laten zien in de gemeente. Met de klassen MAVO 3, HAVO 4 en VWO 5 zijn gesprekken gevoerd over verschillende thema´s. Wat vinden de jongeren van veiligheid, de gemeente, uitgaansgelegenheden en wonen in De Ronde Venen.

Een veel genoemd punt zijn de uitgaansgelegenheden in de gemeente. Over het algemeen waren de leerlingen sceptisch over de huidige situatie en het was helaas nog niet duidelijk hoe het wel zou moeten zijn. Wij nodigen iedereen uit voor tips en ideeën.

Zowel op het VLC Mijdrecht als het VLC Vinkeveen heeft de JAC een aantal JAC-fietslampjes uitgedeeld. Met deze fietslampjes willen wij het belang van fietsverlichting en straatverlichting benadrukken. De leerlingen vonden over het algemeen dat er te weinig straatverlichting was langs de fietspaden in de buitengebieden, we hopen allemaal dat dit snel gaat verbeteren! Met deze fietslampjes zijn de leerlingen in ieder geval zelf goed zichtbaar!

Op dinsdag 1 maart zullen wij nogmaals presentaties geven op het VLC in mijdrecht.

Wij van de JAC vonden het leuk om te zien dat de leerlingen enthousiast waren!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.